Activiteiten Malta

Activiteiten Malta

Tijdens je vakantie op Malta heb je de mogelijkheid om aan diverse activiteiten mee te doen. In het hoogseizoen zijn deze activiteiten op veel plekken van het eiland te boeken. Om je alvast voor te bereiden worden op deze website de meest populaire activiteiten op Malta.

Boottocht naar Blue Grotto

De Blue Grotto is een natuurlijke rotsformatie Deze prachtige zandsteen grot is op een natuurlijke wijze tot stand gekomen. Door de witte zandsteen heeft de bodem van deze rotsformatie een prachtige witte kleur wat door de zon een prachtig licht effect met een mooie blauwe gloed. Elke dag tussen 9 uur s’ochtends en 4 uur in de middag heb je de mogelijkheid om met een bootje naar de Blue Grotto te gaan. De kosten voor een boottocht naar de Blue Grotto zijn 7 euro pp.

Zwemmen met dolfijnen

Voor de mensen die erg van dolfijnen houden is er in Malta een marinepark. Dit pas vernieuwde park heeft een groot aantal dolfijnen.
In vergelijking met het Dolfinarium in Hardewijk zijn er in dit park veel meer mogelijkheden voor de bezoeker. Er is zelfs een mogelijkheid om samen met dolfijnen te zwemmen. Deze prachtige ervaring moet je echt meegemaakt hebben. Het park organiseert elke dag een grote zeehondenshow, hiervoor is reservering wel nodig.

Jeefsafari

Malta heeft veel mooie baaien en prachtige natuurgebieden. Deze kun je verkennen per fiets of brommer maar nog leuker is het boeken van een jeepsafari. Met deze jeepsafari reis je het hele eiland over en kun je genieten van de prachtige rotsachtige omgeving. De meeste jeepsafari’s laten je ook de zandstranden aan de kust van het eiland zien. Je vind hier de bekende stranden  Golden Bay en Paradise Bay. De kosten van een jeepsafari bedragen gemiddeld 30 euro pp.

Duiken op Comino

Van de vele watersporten die je op het eiland Malta kunt beoefenen is duiken een echte aanrader. Het eiland is omringt met prachtig blauw water waardoo duiken nog mooier wordt. Op Malta zijn er verschillende duikactiviteiten te boeken. Voor beginners worden er dagelijks  duikcursussen georganiseerd naar mooie plekken rondom het eiland. Er zijn rond Malta veel oude scheepswrakken die op de bodem van de zee liggen, dit is prachtig voor het duiken.

Stadswandeling in Valetta

De hoofstad Valetta is een prachtige stad op het eiland Malta. Deze stad is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. De stad ligt vlak aan zee waardoor het uitzicht prachtig is. Bezoek ook de prachtige boulevard langs deze stad waar veel terasjes en gezellige winkeltjes te vinden zijn. De historie van Valetta komt op veel plaatsen in de stad terug. De stad was vroeger door de goede ligging een perfect basis voor piraten en kapers.

Boottocht naar Sicilië

Tot de populairste activiteiten van Malta behoort ook de boottocht naar Sicilie. Een bezoek aan Sicilie is tijdens je vakantie echt de moeite waard. Dit prachtige eiland voor de kust van Italie behoort tot de populairste plekken van Europa. De excursus naar Sicilie worden uitgevoerd door de maatschapij Virtu Ferries. Na ongeveer twee huur op de boot kun je Sicilië bekijken. Vanaf het eiland wordt je per bus verder vervoert. De kosten zijn ongeveer 100 euro per persoon.