Informatie Malta

Informatie Malta

Tijdens een vakantieverblijf in het buitenland verblijf je in een andere cultuur en zijn er altijd bepaalde zaken anders dan in Nederland. Om je alvast voor te bereiden op een vakantie naar Cyprus wordt er op deze pagina handige informatie gegeven.

Tijd

Malta hanteert net als Nederland de zomertijd. Hierdoor is er geen tijdsverschil met Nederland.

Eten

In Malta wordt vooral veel vis gegeten in combinatie met groenten en pasta. In de toeristische steden vind je naast veel vis restaurants ook Engelse en Griekse restaurantjes.

Reisdocumenten

Malta behoort net als Nederland tot de Europese Unie. Hierdoor heb je niet meer nodig dan een geldige indentiteitskaart of een paspoort. Wel is vereist dat het reisdocument nog minimaal drie maand geldig is na aankomst.

Valuta

In Malta is de euro het enige wettige betaalmiddel. Altijd handig voordat je naar Cyprus vertrekt is dat je losgeld bij je hebt. Niet in alle winkels op Cyprus kun je pinnen.

Betaalautomaten

In de meeste toeristische plaatsen op Malta vind je geldautomaten waar je met een bankpas geld kunt opnemen. Handig is om voor vertrek voor de zekerheid even contact op te nemen met je bank of je bankpas in Malta geldig is.

Drinkwater

Het drinkwater in Malta is net als in de meeste zuid Europese landen niet drinkbaar. Het water smaakt erg chemisch. Douchen en tanden poetsen is geen probleem. Overal in Cyprus kun je voor een kleine prijs flessen water kopen.

Electriciteit

Net als in Nederland heeft Malta een een 220 – 240 volts netwerk. Er is geen verloopstekker nodig om electrische apparaten uit Nederland te gebruiken.

Vaccinaties

Voor Malta zijn geen vaccinaties verplicht. Dit kan altijd veranderen, zorg ervoor dat je de website van de GGD goed in de gaten houdt

Zon

Op Malta schijnt in de zomer altijd de zon. Onderschat de sterkte van de zon niet. De kans op verbranden is op Malta groot. Het is aan te raden om tussen 12:00 tot 14:30 uit de zon te blijven.

Vluchttijd

De vluchttijd naar de luchthaven van Malta bedraagt 3 uur. In het geval van een tussenlanding kan de vluchttijd oplopen.

Openbaar vervoer

In de zomermaanden is het openbaar vervoer in Cyprus goed. Er zijn prima busverbindingen tussen de verschillende plaatsen op het eiland. De bussen rijden op tijd en het reizen per bus is erg goedkoop. Je kunt bij de chaffeur een kaartje kopen en
hier afrekenen in euro’s

Taxi’s

Op Cyprus zijn veel taxi’s te vinden. Een officiele taxi kun je herkennen aan de witte kleur en rode nummerborden.

Fooien

Net als in alle andere vakantielanden is het ook in Malta gebruikelijk om fooi te geven. In cafe’s en bars is het een gewoonte om 10 procent fooi te geven.